Diákönkormányzat

A Talentum Iskola Diákönkormányzatát az osztályok által megválasztott diákképviselők alkotják, minden osztályból két-két képviselő vesz részt a DÖK munkájában. A tanév elején ők választanak maguk közül elnököt és elnökhelyettest. Első feladatuk mindig az, hogy megtervezzék a tanév feladatait, célkitűzéseit, megújítsák és elfogadják a Szervezeti és működési szabályzatot.

Minden tanévben két diákközgyűlést tartunk, ahol aktuális problémákat, terveket, ötleteket tárhatnak a DÖK-ösök társaik és tanáraik elé. Ezeket csoportokban vagy osztályonként megvizsgálják, megvitatják a diákok, majd a közgyűlés végén döntés születik.

A DÖK elnöke:

Szénási Csilla (11. osztályos tanuló)

A DÖK segítő tanárai:

Fábry Olívia

Szijj Gábor

Programok:

A DÖK az iskolában nemcsak a diákok érdekeinek képviseletét végzi, hanem programok lebonyolításában vagy kitalálásában is segédkezik. Minden tanévben egy tanítási nap az úgynevezett DÖK-nap, amikor a diákönkormányzatosok a diákoknak szerveznek programokat. Volt már ezen a napon „fordított nap” a Talentum Iskolában, amikor egy izgalmas kampány után diáktantestületet választott az iskola diáksága, majd ezek az új diáktanárok tanórákon bizonyíthatták felkészültségüket, a vállalkozó és játékos kedvű tanáraik pedig beülhettek újra az iskolapadba.

Az utóbbi években a sport volt a DÖK-nap témája. A futballpályán, a röplabda-és kosármeccseken, de a sakktábla mellett is összemérhették erejüket és tudásukat a diákok egymással vagy akár tanáraikkal.

Tata Város Diákönkormányzata (TAVIDÖK):

http://www.tata.hu/805/tata_varos_diakonkormanyzata

Cím

2890 Tata, Bartók Béla u. 1/a.

E-mail

info@talentum.hu

Telefonszám

06-34-587-232

Az iskolát fenntartó alapítvány szeretettel várja minden kedves adományozótól adója 1%-át.

A Képességfejlesztés 1990-98 Alapítvány számlaszáma:

63200119-11047045

Adószám:

19149543-1-11