Kedves Látogató!

Köszöntjük a tatai Talentum Iskola honlapján!

Intézményünk a város iskolái között sajátos szerepet tölt be: alternatívát kínálunk a nagy iskolák mellett azoknak a családoknak, akiknek nem csupán a kiváló teljesítmény a fontos, hanem az a közösség, az a légkör is, amelyben a gyermek a mindennapjait tölti. Mi a hozzánk járó gyermekek jó képességeit úgy szeretnénk kibontakoztatni, hogy az együtt végzett munka egy harmonikus személyiség kialakulásához járuljon hozzá.

Iskolánkat leginkább a családias légkör jellemzi. A kis létszámú osztályok miatt az általános iskolában és a középiskolában is mindenki ismeri társait, személyes kapcsolat alakult ki a diákok és a tanárok között. 

Tudjuk, hogy nincs tökéletes iskola és tökéletes pedagógus, ahogy tökéletes szülő sem létezik. De hisszük, hogy elég jó iskola lehetünk, melynek alapja kollégáink és a szülők közössége. Ők közös értékeket képviselve munkálkodnak együtt már évek óta. A gyermekek visszajelzései és eredményei alapján jó úton haladunk. Köszönjük, ha Ön is figyelemmel kíséri ezt az utat!

Fogel Zsolt
igazgató

Grafikusképzés szakgimnázium

Művészeti grafikus

Mióta az eszedet tudod, mindig is imádtál rajzolni?

Mit szólnál, ha ezentúl ez lenne a legfőbb dolgod?

Mások szerint született tehetség vagy?

Szerezz a tehetséged és az érettségi mellé művészeti grafikus szakmát is!

Váltsd valóra az álmaidat! Te adod a tehetséget és a szorgalmat, mi adjuk a szakmát és az eszközöket.

Legyen a hobbid a szakmád! Rajzolhatsz szabadkézzel, vagy megtanulhatod a számítógépes grafikát. Keress jól a tehetségeddel!

Lehet belőled grafikus művész, és továbbtanulhatsz a művészeti egyetemeken, vagy válhatsz alkalmazott grafikussá, és elkezdhetsz dolgozni már a középiskola után.

Dolgozhatsz grafikai stúdiókban, önálló grafikusként, kreatív asszisztensként, webdesignerként, vagy akár önálló vállalkozásodat is elindíthatod, tanulmányaidat pedig felsőoktatásban is folytathatod!

Kedves Jelentkező! Miért legyél grafikus?

  • Mert azt csinálhatod, amit szeretsz – már ha szeretsz rajzolni, mások számára értékes és tetsző dolgokat alkotni.
  • Mert lesz egy jól kereső és keresett szakmád. Elhelyezkedhetsz grafikai stúdiókban, lehetsz önálló grafikus, vagy elindulhatsz a webgrafika világa felé is.
  • Mert az érettségi után egy évvel még egy szakmát is szerezhetsz.
  • Mert akár tovább is tanulhatsz képzőművészeti vagy grafikus szakokon, de akár a felsőoktatás más területein is.
  • Mert nem „csak” rajzolni tanulsz meg, de elsajátíthatod a különféle grafikai szoftverek használatát is.

Kedves Szülő! Miért legyen az Ön gyermeke grafikus?

  • A diákok a mai kor követelményeinek megfelelő szakismeretek birtokába jutnak: nemcsak a rajzolást, de a grafikai szoftverek alkalmazását is megtanulják.
  • Nemcsak rajzolni tanítjuk meg őket, hanem arra is, hogyan kell a kereskedelemmel és az iparral kapcsolatos konkrét megbízásokat teljesíteni.
  • Olyan átfogó művészi és művészettörténeti ismereteket is adunk, amelyekkel folytathatják tanulmányaikat különböző művészeti főiskolákon, egyetemeken. Mivel a közismereti tárgyak tanítására is nagy hangsúlyt fektetünk, ezért a felsőoktatás bármely területén megállhatják helyüket a szorgalmas diákok.
  • Biztos állásuk lesz, mire végeznek: a marketing szakma egyik legnagyobb szakemberhiánnyal küszködő területe a grafika, az alkalmazott grafikusok után kapkod a munkaerőpiac.
  • Felkészítjük a diákokat a munkaerőpiacon való megjelenésre: nagy tapasztalattal rendelkezünk a megye nyomdaipari tevékenységéről és grafikai felvevőpiacáról.

Mikor mit tanulunk? – A képzésről

A szakmai képzés tartalma: rajz, festészet, grafika, montázs, kollázs, rézkarc, monotípia, ábrázoló geometria, számítástechnikai ismeretek, tipográfia, nyomdaipari technológia, tervezőgrafikai ismeretek stb.

A közismereti képzés tartalma: magyar, matematika, történelem, egy idegen nyelv (angol vagy német), informatika, természettudományok, testnevelés, az érettségi vizsgára való felkészítés.

A párhuzamos szakgimnáziumi képzési forma lehetővé teszi a 12. évfolyam végén egy érettségi vizsga és egy alap szakképesítés, a következő évben egy művészeti grafikus szakképesítés szerzését.

A 13. évfolyamon már csak szakmai képzés folyik, amely felkészít az új típusú művészeti grafikus szakmai vizsgára.

A képzés ideje alatt, nyáron összefüggő szakmai gyakorlaton vesznek részt a diákok. A szakmai gyakorlat részben iskolai műhelymunkával, részben az iskolával együttműködő partner cégeknél végzett munkával telik.

Események

Eredményeink

Jelentkezés és felvétel

DÖK

Galéria

Cím

2890 Tata, Bartók Béla u. 1/a.

E-mail

info@talentum.hu

Telefonszám

06-34-587-232

Az iskolát fenntartó alapítvány szeretettel várja minden kedves adományozótól adója 1%-át.

A Képességfejlesztés 1990-98 Alapítvány számlaszáma:

63200119-11047045

Adószám:

19149543-1-11