Iskolánk felső tagozatos és középiskolás osztályai március 23-án Budapestre utaztak, hogy múzeumpedagógiai foglalkozáson és más színes programokon vegyenek részt.


A Hadtörténeti Múzeum mindenki számára cél volt: az 5. és 6. osztályosok a török idők végvári harcaival, a nagyobbak az 1848-49-es szabadságharc eseményeivel, kiemelkedő személyiségeivel ismerkedtek meg alaposabban. Mindegyik korosztály számára az volt a legélvezetesebb, amikor kipróbálhatták a korabeli fegyvereket, harci eszközöket.

A múzeumlátogatáson kívül az osztályok osztályfőnökeik vezetésével más-más programon vettek részt. Az ötödikesek a budai vár nevezetességeit nézték meg egy hosszú séta keretében. A hatodikosok (a budapesti tömegközlekedéssel is megismerkedve) a Fővárosi Állat-és Növénykertben töltötték a délutánt. A 7. és 8. osztály a Láthatatlan Kiállítást tekintette meg. A középiskolások végigjárták a Nemzeti Galéria állandó kiállításait, majd a Nemzeti Sírkertben meglátogatták nagy íróink és történelmi nagyjaink sírjait.

Fáradtan, de élményekkel gazdagodva értünk haza.

Galériánkban még több képet találhat az eseményről.