Iskolánk 8. osztályos tanulója, Fogel Zsófi és csapattársai részt vehettek Svédországban a kötélugró világbajnokságon. Zsófi beszámolóját olvashatják a versenyről.


Eljött a nap: elindultunk a reptérre. Mindenki nagyon élvezte az utat, a gépünk a felhők felett, tizenegyezer méter magasan szállt. Svédországban egy gyönyörű hotel fogadott minket. Én Bogival voltam egy szobában, elég hamar be is rendezkedtünk. Hamarosan eljött a nagy nap, amire egész nyáron készültünk: a verseny napja. Nagyon izgultunk. A hat versenyszámból csupán egy nem sikerült, a többiben nagyon jól teljesítettünk.

Mi Adéllal ezüstérmet szereztünk párosban, és csapatban a 4×30 másodperces gyorsaságiban Adéllal, Dalmával és Bernivel szintén ezüstérmesek lettünk. Másnap Adél versenyzett hihetetlenül profin: három arany- és egy ezüstérmet szerzett. A versenyek között volt lehetőségünk pihenni, a várost megismerni. Végre eljött a mi versenyünk: Bogi és én versenyeztünk. Bogi nagyon szép eredményt ért el: a 30. lett. Én egy versenyszámomban nem úgy teljesítettem, ahogy szerettem volna, de borzasztóan örültem, hogy a gyakorlatom a második legnehezebb a világon! Ezután már a nagyobbak versenyét néztük, és más nemzetekkel ismerkedtünk. Nagyon jól éreztem magam az első világbajnokságomon. Örülök, hogy eljuthattam Svédországba, és megmérethettem magam más országok versenyzőivel szemben.

Köszönjük a HIRE-ONE Kft. támogatását!