Iskolánk 13. osztályos tanulóinak kiállítása nyílt meg a tatai vár tornyában. Rendhagyó módon a 2021-es év 13. osztályos tanulóinak munkáit is most mutatják be, hiszen a tavalyi évben a pandémia miatt nem valósulhatott meg a kiállítás.

A tárlat városi ajándékötleteket, valamint a Kuny Domokos Múzeum intézményeinek és kiállításainak leporelló terveit mutatja be. Az elkészült munkák mindegyike friss, lendületes, fiatalos szemlélettel mesél arról, hogyan látják tanulóink városunk értékeit, a múzeum szakmai munkáját, mit adnának emlékbe a városba látogatóknak.

A megnyitón közreműködtek iskolánk diákjai: Pápai Petra és Hartmann Dorka Ady Endre Párizsban járt az ősz című versének énekes-gitáros feldolgozását adták elő. Michl József, Tata polgármestere méltatta az elkészült posztereket és a megvalósított ajándéktárgyakat, illetve kiemelte, hogy a művésztanulók és tanáraik mennyire fontos szerepet töltenek be az ízlés formálásában, és mennyi mindent adhatnak alkotásaikkal a városnak és a városba látogató turistáknak. A kiállítást és az iskolánk valamint a múzeum közötti sikeres együttműködést Dr. Schmidtmayer Richárd a Kuny Domokos Múzeum igazgatója köszöntötte, reményét kifejezve a sikeres folytatásra is. Tanulóink tárlata 2022. március közepéig látogatható a múzeum nyitvatartási idejében.

A kiállítás megnyitóján készült képek megtekinthetők az alábbi linken:
TATA 2022 kiállításmegnyitó